Utfellbar brannstige

Utfellbar brannstige/rømningsstige

Du bør ha en plan for hvordan du skal evakuere din bolig i en nødsituasjon. En brannstige er en veldig bra rømningsvei, og er enkel å bruke uansett alder. Det er også enkelt å evakuere mange samtidig.

Vår brannstige er nesten usynlig når den ikke er i bruk, og den tåler vekten av det antall mennesker som det er plass til i stigen. Det vil si at flere personer kan bruke stigen samtidig.
Med en brannstige er det enkelt å evakuere for hele familien.
Den er sikret med splint og du velger selv hvor det skal være mulig å utløse brannstigen.
Hos oss kan du kjøpe en brannstige til en rimelig pris.

Tips ved kjøp av brannstige 

Det er forskjellige regler for hver kommune som gjelder ved montering av brannstige for å få dette godkjent. Som utgangspunkt kan vindu i 2. etg brukes som alternativ rømningsvei opp til 5 meter fra bakkenivå. Utover dette bør kommune/rådgiver kontaktes for å se på det totale risikobilde for din bolig. Hvor lang skal stigen være? 

Ta mål fra bakkenivå og opp til vannbordet under vinduet. Da vil du finne ut hvilken lengde stigen må være. stigen skal løftes ca 0,7-1,0 m opp på siden av vinduet ved topphenkslete vinduer. ved montering av stige under vinduet trekkes fra 0,7m på lengden. Vi anbefaler at du også kjøper et håndtak og et utstigstrinn montert under vinduet som stigen står ved.

31.10.2018 16.51